DEPOGAZ la Conferința SEVESO SEG 7

DEPOGAZ la Conferința SEVESO SEG 7

În perioada 14 - 16 mai 2019, delegația DEPOGAZ Ploiești, condusă de Dl Director General Vasile Cârstea, a participat la Sibiu, in cadrul Conferinței Seveso SEG 7, la seminarul "Provocări privind punerea în aplicare a directivei SEVESO III la depozitele subterane de gaze naturale". Seminarul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Comisia Europeană.

DEPOGAZ_la_SEVESO_SEG_7.jpg

Seminarul a inclus 3 sesiuni de lucru, pe următoarele domenii:

► Înmagazinarea subterană a gazelor naturale;
► Înmagazinarea și distribuția gazului natural lichefiat (GNL) și a gazului petrolier lichefiat (GPL);
► Producția și înmagazinarea de biogaz.

Directiva SEVESO III vizează controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase, îndeosebi substanțe chimice. Actul legislativ acoperă acum circa 12000 de unități industriale din UE în care sunt folosite sau depozitate substanțe chimice ori petrochimice sau în care au loc activități de rafinare a metalelor.

În cadrul sesiunilor de lucru au fost prezentate studii de caz și prelegeri privind aplicarea normelor directivei SEVESO III. Prima sesiune de lucru a inclus prezentări din partea Norvegiei, Cehiei, Italiei și României - prin DEPOGAZ, privind riscul producerii de accidente majore pentru activitățile de înmagazinare subterană a gazelor în caverne în rocă dură sau în zăcăminte depletate.

În cea de-a doua sesiune de lucru, Polonia și Franța au susținut prezentări privind provocările pe care le prezintă înmagazinarea și distribuția de GNL, respectiv GPL, iar Germania și Danemarca au adus, în ultima sesiune de lucru, informații noi în ceea ce privește prevenirea accidentelor majore în producția și înmagazinarea biogazului.

Conferința SEG 7 s-a finalizat cu vizitarea Muzeului Gazelor Naturale din Mediaș, prilej cu care participanții la seminar au aflat informații interesante atât despre istoria gazului natural în țara noastră cât și despre activitatea gaziferă din România.

SEVESO_SEG_7_poza_grup.jpg